torsdag 31 mars 2011

MM, massor mössor!

Massor mössor i härliga färger...


Apa

Tjaa, inte så muycket att skriva, en standardkjol i mjuka apyget från sos. Snygg tycker jag! Ska dock inte få flytta in till mina tjejer dessvärre.

Ååååå sommar!

Sommarfina kusintjejer! En stor och en liten, närmare bestämt en ca 9 år och en snart 4 år. Detta tyget införskaffade jag mig på ohlssons för några år sedan, det är heeelt underbart mjukt och håller bra i färg i tvätten. Ett toppentyg. MEN det visade sig att 4-åringens förskola har detta tyg som gardiner det var ju mindre kul. Å då undrar jag om de har sytt gardiner äv ett jerseytyg, går det bra är ju frågan, någon som testat? Eller så finns det i vanligt bomullstyg.

Det var för övrigt väldigt spännande att rita mönster till en stor tjej, som tur är fick jag hennes mått och jag hoppas innerligt att det ska passa.



SAIK!

De här AIK-brallorna, passar ju bra i den här stan, sydde jag i höstas. De blev helt perfekta. Det är så roligt när något lite nytt moment blir så bra. Dragkedja har varit lite klurigt att få till tycker jag men denna blev helt perfekt. Hoppas att de blir nöjda. De gick till ett barn med hockeytokig mamma, kul! Å då är det SAIK som gäller, vilka nyss kom till final, hejja!


Kanske skulle gjort ett stort S på baken eller fram. Men när jag sydde dem så tänkte jag faktiskt inte hockey, det blev bara ett bra sammanträffande så här i slutspelstider. 

Flugsvamp

Den här tröjan sydde jag för att sälja men den blev inte såld och då tänkte jag att min lilltjej skulle få den, men nu tror jag att den är liten för henne, så denna finns över om någon är intresserad. Stl 86.

Oj så mycket obloggat!

Kollade in mappen med obloggade kläder, det är MASSOR, när ska jag ha tid att få in det här. Men kul!

Kopia!

Lika samma bodysar fick tvillingarna Freja och Rasmus i födelsepresent, brorsan fick en pirattröja. Undra om de börja växa i dem snart.


Pirattröjan klippte jag till med samma tyg i bak och framstycke men pngrade mig och tog svart baksida då det blir lite rörigt med både randiga ärmar och mölnster fram. Så det fick helt enkelt bli två tröjor istället.


måndag 7 mars 2011

Ubåtar

Hmm, skulle testa att blogga via mobilen men där var det ju textbegränsning, typiskt. Men det går ju föra över bilderna den vägen och skriva på datorn.

Fick ett tväril kl 23 att jag skulle sy en tröja åt lillfia. 30 min senare var den färdig. Hittade dock inte mitt tröjmönster i 86, jag som brukar ha stenkoll på mönstren. Tog fram ett meedom stl 80 form 1. Lade ut mönstret på tyget och konstaterade att propotionerna är helt åt skogen. Jag klippte på fri hand med lite ungefärliga mått från mönstret. Det är annan ringning i halsen, den är en bit längre och lite smalare och figursydd, ärmen fick annan skärning samt längd. Hmm, är det något från meedom kvar, jo, ärmskärningen är ganska intakt, lite kortare än meedom, den såg så vid ut i ärmhålet, trots form 1. Ska bli kul att se hur den sitter på henne imorgon.









Tror inte att jag har bloggat om mitt eget {K * Design} tryck. Jag har gjort en egen stämpel som jag kan trycka. Men detta var innan jag ändrade form på klamrarna. Får väl göra en ny. Har använde denna på en hel hög med plagg (har massor obloggat som väntar) och jag tycker att det blir riktigt snyggt. Kul om man vill matcha plagget med färg eller om namnlapparna är slut (som ju mina är).

Namnlappar

Yeeees! De är färdiga, mina nya namnlappar som jag beställt från World Wide Label. De går att se på deras blogg. Vet inte om jag gillar färgen på klamrarna på den vikta lappen, hoppas att det är kortet som förstärker färgerna för så där gult ska det inte vara, det ska vara ljust limegrön. Nästan pastell. Och testen ska vara turkos som på den stora biden. Aja, så kan det gå, hoppas det ser bättre ut live.  :o) Ska bli kul att få hem dem. Undra hur långt borta de är? Lägger in bilden från deras blogg här.


Bild lånad från http://worldwidelabel.blogspot.com/